Website maken.

Hoe maak je je eigen website.

Toen ik eenmaal had besloten om een eigen website te maken ben ik als volgt te werk gegaan. Allereerst heb ik op internet rond gekeken naar de verschillende mogelijkheden.

  • Gebruik van een websitemaker. Bij een websitemaker hoef je niet zelf webhosting te regelen. Met de meeste websitemakers kun je een professioneel ogende website online krijgen binnen een kwartier. Qua design mogelijkheden en functionaliteit word je wel meer beperkt dan met onderstaande opties.  
  • Installeer een web applicatie. Je kunt zelf hosting regelen en hier een web applicatie op installeren zoals Magento, Joomla of WordPress. Voor de meeste websites is die laatste veruit de beste optie, dus hier zullen we ons verderop in dit artikel op focussen. Deze optie is iets lastiger dan een websitemaker, maar je kunt er wel veel meer kanten mee op.
  • Zelf programmeren. Deze optie is niet geschikt voor beginners. Daarnaast is dit voor de meeste type websites onnodig, zelfs als je over de benodigde kennis beschikt. Het voordeel van zelf programmeren is echter dat je aan geen enkele restricties vast zit.

Ik heb besloten om een website te maken met WordPress. Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar een duidelijke handleiding die ik op YouTube heb gevonden met deze video van Ferdy Korpershoek.
Ferdy legt hierin duidelijk en uitgebreid hoe je een website moet maken met het Blocksy thema. Omdat ik ook veel positiefs over het Astra thema hoorde heb ik hier ook nog naar gekeken, maar uiteindelijk toch voor de simpelheid van het Blocksy thema gekozen voor mijn website.

Voordat je gaat beginnen met het maken van een website zal je eerst een domeinnaam en webhosting moeten regelen. Na ook weer op internet te hebben rondgekeken ben ik uit gekomen bij site.nl.
Als je daar je domeinnaam neemt ben je voor € 3,99 een jaarlang voorzien van webhosting.

En ja, dan ga je bouwen. Eerst bekijken wat je voor website wilt en wat er op moet komen te staan. Ik wilde dus zeker mijn foto’s laten zien en de mogelijkheid hebben om mijn shop bij “Werk aan de Muur” te promoten.
Met vallen en opstaan, heel veel uitproberen kom je dan tot een eigen stijl in het kleurgebruik en uiterlijk van je site.


Dan wil je nog de foto’s op een leuke manier presenteren.
Hoe ik dat gedaan heb vertel ik in een volgende blog.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *