Photo gallery kiezen

Zoals ik al zei in mijn vorige blog is het lastig om een keuze te maken uit het aanbod van photo gallery plug-ins. Als je zoekt bij nieuwe plug-ins krijg je er 859 voorgeschoteld.

Plugin kiezen

Op de site van Kinsta heb ik uitgebreide reviews gevonden van 15 populaire gallery’s. Na er een aantal geprobeerd te hebben, o.a. Next Gen, SmartSlider3, Foo Gallery kwam ik uit bij de Photo Gallery van 10 Web. De andere hadden niet de mogelijkheden die ik zocht of waren onhandig in gebruik.

Deze gallery heeft mooie opmaak mogelijkheden en gallerijen die je op verschillende manier kan vertonen. Daarnaast vind ik het handig dat je voor elke gallery een eigen map met foto’s kan maken, zodat je foto’s overzichtelijk blijven en niet alles op een grote hoop in de Media Library terecht komt.

Door albums te maken van verschillende categorieën hoef je ook niet voor iedere gallery een pagina te maken. Voor een album maak je één pagina en zo kan je naar de verschillende gallery’s linken. Kijk b.v. op de pagina met Art albums.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *