Lensbaby lenzen

Fotograferen met Lensbaby-lenzen biedt eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en expressie. De unieke tilt-shift-effecten van de lenzen creëren een bijzondere sfeer en uitstraling in de foto's. Elke Lensbaby-lens heeft zijn eigen kenmerken en effecten, waardoor je verschillende looks kunt creëren. De lenzen, waaronder de Composer Pro II, Velvet 56, Sol 45, Edge 35, en Twist 60, zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals portretfotografie, landschapsfotografie en creatieve composities.

Fotograferen met de diverse Lensbaby-lenzen kan een creatieve en uitdagende manier zijn om je fotografische vaardigheden te ontwikkelen. In deze tekst zal ik ingaan op de verschillende Lensbaby-lenzen en hoe ze kunnen worden gebruikt om prachtige en unieke foto’s te maken.

Lensbaby is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van speciale lenzen waarmee fotografen creatieve effecten kunnen bereiken. De lenzen van Lensbaby hebben een buigzame lensconstructie waarmee je kunt scherpstellen op een specifiek deel van de foto, terwijl de rest van de foto vaag blijft. Dit effect wordt ook wel ’tilt-shift’ genoemd. Het resultaat is een foto met een bijzondere sfeer, die anders is dan een standaardfoto.

De Lensbaby-lensfamilie bestaat uit verschillende lenzen, elk met hun eigen kenmerken en effecten. Hieronder zal ik enkele van de meest populaire Lensbaby-lenzen bespreken.

 1. Lensbaby Composer Pro II met Sweet 50-optiek

De Composer Pro II met Sweet 50-optiek is een van de meest populaire Lensbaby-lenzen. Met deze lens kun je een scherp punt in de foto kiezen, terwijl de rest van de foto vaag blijft. De Sweet 50-optiek is een prime-lens met een vaste brandpuntsafstand van 50 mm. Het diafragma kan worden aangepast van f/2,5 tot f/22.

Gemaakt met de Sweet 50 met close-up lens.

De Composer Pro II heeft een metalen constructie en kan worden gekanteld om het scherpe deel van de foto te verplaatsen. Dit kan worden gedaan door de lens te bewegen of door de speciale scherpstelring te draaien. Dit geeft je meer controle over het focuspunt en stelt je in staat om creatieve composities te maken.

 1. Lensbaby Velvet 56

De Velvet 56 is een lens met een brandpuntsafstand van 56 mm en een diafragma van f/1,6 tot f/16. Het bijzondere van deze lens is dat hij een zacht en dromerig effect geeft aan de foto’s. Dit komt door de unieke coating op de lens, die zorgt voor een zachte en romige bokeh.

Met de Velvet 56 kun je ook een scherp punt in de foto kiezen, terwijl de rest van de foto vaag blijft. Door de speciale scherpstelring te draaien, kun je het focuspunt verplaatsen en creatieve composities maken.

 1. Lensbaby Sol 45

De Sol 45 is een lens met een brandpuntsafstand van 45 mm en een diafragma van f/3,5 tot f/22. Deze lens heeft een cirkelvormig scherpstelgebied, wat zorgt voor een uniek effect in de foto’s. Met de Sol 45 kun je het scherpe deel van de foto verplaatsen door de lens te kantelen of door de speciale scherpstelring te draaien.

De Sol 45 heeft ook een bokeh-blade, waarmee je het bokeh-effect kunt aanpassen. Hierdoor kun je het bokeh-effect afstemmen op de sfeer die je wilt creëren.

 1. Lensbaby Edge 35

De Edge 35 is een lens met een brandpuntsafstand van 35 mm en een diafragma van f/3,5 tot f/22. Deze lens heeft een rechthoekig scherpstelgebied en kan worden gekanteld om het scherpe deel van de foto te verplaatsen. Hierdoor kun je een selectieve focus creëren en de compositie van je foto’s versterken.

De Edge 35 is ook voorzien van een bokeh-blade, waarmee je het bokeh-effect kunt aanpassen. Dit geeft je meer controle over de sfeer van je foto’s en stelt je in staat om de perfecte look te creëren.

 1. Lensbaby Twist 60

De Twist 60 is een lens met een brandpuntsafstand van 60 mm en een diafragma van f/2,5 tot f/22. Deze lens heeft een unieke draaiing in het scherpstelgebied, waardoor er een draaieffect ontstaat in de foto’s. Hierdoor krijgen je foto’s een speelse en creatieve uitstraling.

Gemaakt met de sweet 50

Met de Twist 60 kun je ook een scherp punt in de foto kiezen, terwijl de rest van de foto vaag blijft. Door de speciale scherpstelring te draaien, kun je het focuspunt verplaatsen en creatieve composities maken.

Tot slot

Fotograferen met de diverse Lensbaby-lenzen kan een uitdagende en creatieve manier zijn om je fotografievaardigheden te ontwikkelen. Door het unieke tilt-shift-effect kun je foto’s maken met een bijzondere sfeer en uitstraling. Elk van de Lensbaby-lenzen heeft zijn eigen kenmerken en effecten, waardoor je verschillende looks kunt creëren. Of je nu een portretfotograaf bent, landschappen fotografeert of gewoon op zoek bent naar nieuwe creatieve uitdagingen, de Lensbaby-lenzen bieden eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en expressie.

Bijlage:

Lens baby lenzen en hun eigenschappen.

Lensbaby is een fabrikant van creatieve lenzen die speciaal zijn ontworpen om verschillende soorten onscherpte en vervormingseffecten te creëren. Hieronder volgt een overzicht van de eigenschappen van de verschillende Lensbaby lenzen:

 1. Lensbaby Spark: Dit is de instapmodel-lens van Lensbaby. Het is een 50mm f/5.6 objectief met een plastic constructie en een vast diafragma. Het heeft een flexibele lensvatting waarmee je de scherpte en onscherpte kunt regelen.
 2. Lensbaby Composer Pro II: Dit is een premium lens die wordt geleverd met een metalen constructie en een scherpstelring voor precieze controle over de scherpte. De Composer Pro II is compatibel met verschillende optische elementen, zoals de Sweet 50, Sweet 35, Edge 50, Twist 60, en Sol 45.
 3. Lensbaby Velvet: De Lensbaby Velvet is ontworpen om een zachte en dromerige sfeer aan je foto’s toe te voegen. Het heeft een vast diafragma van f/1.6 en is verkrijgbaar in verschillende brandpuntsafstanden, waaronder 28mm, 56mm en 85mm.
 4. Lensbaby Sol: Dit is een 45mm f/3.5 objectief dat speciaal is ontworpen voor straatfotografie en portretten. Het heeft een uniek bokeh-effect en een handmatige scherpstelling.
 5. Lensbaby Twist: De Lensbaby Twist is een 60mm f/2.5 objectief dat draaibare bokeh-effecten creëert. Het is ideaal voor portretfotografie en kan worden gebruikt om een unieke draai aan je foto’s te geven.
 6. Lensbaby Edge: De Lensbaby Edge is een 50mm f/3.2 objectief dat speciaal is ontworpen voor tilt-shift fotografie. Het heeft een kantelbare lensvatting waarmee je de scherptediepte kunt regelen en het kan worden gebruikt om bijvoorbeeld gebouwen of landschappen te fotograferen.

Al deze Lensbaby lenzen zijn handmatige objectieven en worden geleverd met een lensdop en een draagtas. Ze zijn beschikbaar voor verschillende cameramerken, waaronder Canon, Nikon, Sony, en Fujifilm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *